Przywracanie ustawień fabrycznych iPhone’a – jak to zrobić

by Pramith

Jeśli chcesz przywrócić ustawienia fabryczne swojego iPhone’a, możesz to zrobić za pomocą kilku kliknięć w programie iTunes. Alternatywnie możesz również przywrócić ustawienia fabryczne bezpośrednio na samym urządzeniu.

Przywracanie ustawień fabrycznych iPhone’a za pomocą iTunes: jak to zrobić

Jeśli Twój iPhone często się zawiesza lub masz inne problemy z urządzeniem, możesz je zresetować. Aby zresetować urządzenie, możesz skorzystać z programu iTunes.

  1. Uruchom program iTunes na komputerze i podłącz iPhone’a do komputera za pomocą kabla USB.
  2. Wybierz iPhone’a, klikając ikonę urządzenia w lewym górnym rogu.
  3. Możesz teraz utworzyć kopię zapasową w iTunes, którą po przywróceniu ustawień fabrycznych będziesz mógł ponownie załadować na urządzenie. W tym celu kliknij w sekcji „Kopie zapasowe” opcję „Utwórz kopię zapasową teraz”.
  4. Następnie w przeglądzie kliknij przycisk „Przywróć iPhone’a…” i potwierdź operację w kolejnym oknie, klikając ponownie „Przywróć”.
  5. Po zakończeniu procesu możesz przywrócić kopię zapasową lub skonfigurować urządzenie jako nowy iPhone.

Alternatywa: przywrócenie iPhone’a bezpośrednio na urządzeniu

Alternatywnie możesz przywrócić iPhone’a również bez iTunes. Jednak również w tym przypadku należy najpierw utworzyć kopię zapasową.

  1. W tym celu otwórz Ustawienia i dotknij swojego imienia u góry ekranu.
  2. Dotknij „iCloud”, a następnie „Kopia zapasowa iCloud”.
  3. Jeśli jeszcze tego nie zrobiliście, przesuńcie suwak w prawo, aby włączyć kopię zapasową w iCloud. Następnie dotknijcie „Utwórz kopię zapasową teraz”.
  4. Po utworzeniu kopii zapasowej wróćcie do Ustawień i wybierzcie pozycję menu „Ogólne”.
  5. Przewiń w dół do pozycji „Przenieś/zresetuj iPhone’a”. Stuknij w tę pozycję, a następnie wybierz „Usuń całą zawartość i ustawienia”. Uwaga: w tym miejscu znajduje się również opcja „Resetuj”. Jeśli jednak chcesz później przywrócić iPhone’a z kopii zapasowej iCloud, musisz usunąć całą zawartość i ustawienia.
  6. Po usunięciu danych iPhone rozpocznie proces konfiguracji i będzie można przywrócić kopię zapasową z iCloud.

Related Articles

Leave a Comment